U Rožajama je juče u organizaciji Bošnjačkog vijeća organizovan okrugli sto i press konferencija u cilju otvaranja projekta Nova šansa. Projektom je predviđena obuka i zapošljavanje za 6 osoba sa invaliditetom sa teritorije Opštine Rožaje.

Veliki broj prisutnih predstavnika institucija i preduzetnika sa teritorije Opštine Rožaje imao je priliku da se iz prve ruke upozna kako sa benefitima koje preduzetnici imaju prilikom zapošljavanja OSI, tako i sa suštinom pomenutog projekta, koje je predstavila menadžerka projekta Alisa Džogović Murić. Naime, ovim projektom je predviđena obuka za 6 OSI u trajanju od 6 mjeseci za oblasti kancelarijske i administrativne poslove i računovodstvo. Nakon obuke 4 osobe će se u toku trajanja projekta uposliti u Bošnjačkom  vijeću na period od 6 mjeseci, a nakon završetka projekta 2 osobe će se zasnovati radni odnos na period ne kraći od 6 mjeseci. Vrijednost projekta je 55 hiljada eura, od čega 95% finansira ZZZ CG dok će preostalih  5% neophodnih sredstava obezbijediti Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori.  Okruglom stolu prisustvovali pored ostalih i predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković, koji je predložio da se između Opštine, Bošnjačkog vijeća i ZZZ CG potpiše protokol o saradnji kako bi se svih 6 osoba koje prođu obuku i steknu iskustvo uposlile u institucijama lokalne samouprave.  Za osobe sa invaliditetom ovo je jedna nova šansa, kako i sam projekat nosi naziv, za poboljšanje položaja u društvu i sticanja veće konkurentnosti pri zapošljavanju, istakao je jedan od polaznika ovog programa, Erdoan Demić.

Predstavnik ZZZ CG Hamid Kujević istakao je značaj ovakvih projekata za Opštinu Rožaje i OSI koje se nalaze na evidenciji ZZZ CG, a kojih u Rožajama ima 700.

Predsjednik Vijeća, Mirsad Džudžević je zaključio da će Bošnjačko vijeće nastaviti da prati Javne pozive i učestvuje u njima kako bi se ostvarila višestruka korist kako za nezaposlene tako i za samu Opštinu.