Delegacija Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori nastavlja sa zvaničnim posjetama. Danas je  posjetila Tursku agenciju za međunarodnu saradnju i koordinaciju -TIKA.
Delegaciju je predvodio predsjednik vijeća Mirsad Džudžević, a sastanku su prisustvovali i Elmir Kurtagić i Alisa Džogović Murić, članovi vijeća.
Iz Vijeća su iskazali zahvalnost za podršku koju TIKA pruža Crnoj Gori, naročito razvoju sjevera države, te našim studentima u Turskoj.Predstavili su svoje započete i planirane projekte, te iskazali nadu da će TIKA, nastaviti dobru tradiciju podrške institucijama u Crnoj Gori, i tako i Bošnjačkom vijeću pružiti podršku u radu i realizaciji projekata.
Direktor TIKE Ahmet Altun, zahvalio se na inicijativi za prvi susret koji najavljuje početak jedne uspješne saradnje. Istakao je činjenicu da Republika Turska podržava razvoj Crne Gore na svim poljima i naveo nekoliko projekata čija realizacija je u toku, poput rekonstrukcije Sahat kule u Podgorici i opremanje prostorija Ministarstva vanjskih poslova savremenom kompjuterskom i računarskom opremom.
Sastanak je završen uz obostrani  poziv na saradnju na zadovoljstvo svih interesnih strana.